2020 Viborg ITU Powerman Middle Distance Duathlon World Championships – postponed until 3rd of October 2020

With the current COVID-19 situation in mind, and to maintain the highest level for a world championship, the organizers, Triathlon Denmark, the International Triathlon Union, Viborg Municipality and the partners of the race, have taken the difficult decision to move the event to 3rd of October 2020. The original date of the event was 16th of May.

March, April, and May serve for several countries as a time of qualifying events for the continental and international championships.

With a global situation that does not stage major sporting events in March and April, the athletes are thus deprived of the opportunity to earn their spots on the starting line of the World Championships. Therefore, we have taken the decision to postpone the event to give our athletes the best possible conditions, as well as the optimal training up to.

We have informed the athletes and federations and will continue to keep them updated as the planning proceeds. There are now several tasks presented to the individual federations, partners, athletes and the local event organizers.

Of course, we regret the inconvenience and extra work caused by the change.

At the same time, we are looking forward to welcoming you to Viborg on 3rd of October 2020.

On behalf of Triathlon Denmark, Sport Event Denmark, the International Triathlon Union, Viborg Municipality, Outdoor Arena, and Powerman Denmark

Jacob Sonne-Schmidt

For further information:

Event related:
Jacob Sonne-Schmidt
sonne@sonnekoncept.dk
+45 51912143

Local matters:
Henrik Karlsen
karlsen@outdoorarena.dk
+45 20683030

ITU matters:
Olalla Cernuda, Head of Media and Communications
Olalla.cernuda@triathlon.org

Municipal matters:
Lars Stentoft
lkst@viborg.dk
+45 23320279

 


VM i duatlon i Viborg udskydes til 3. oktober

Med den nuværende COVID-19 situation i betragtning, og for at opretholde det højeste niveau til et verdensmesterskab, har stævneledelsen, Triatlon Danmark, International Triathlon Union, Viborg Kommune og samarbejdspartnere truffet den beslutning, at flytte ”2020 Viborg ITU Powerman Middle Distance Duathlon World Championships” (VM i duatlon) til 3. oktober 2020. Oprindeligt skulle eventen have været afviklet 16 maj.

Marts, april og maj fungerer for flere lande som en tid med kvalifikationsstævner til de kontinentale og internationale mesterskaber.

Med et, efterhånden, globalt påbud om ikke at afvikle større arrangementer i marts og april, fratages atleterne hermed denne mulighed og derfor flytter vi eventen for at give vores atleter de bedst mulige vilkår og optimale træning op til.

Der foreligger nu en række opgaver for de nationale forbund, samarbejdspartnere, atleter samt os som stævnearrangører.

De opgaver er vi allerede gået i gang med. Vi har for kort tid siden orienteret deltagere, forbund, partnere og sponsorer om vores beslutning, og vi vil løbende holde dem orienterede om praktiske forhold.

Vi beklager naturligvis de gener og ekstraarbejde, ændringen medfører.
Samtidig ser vi frem til at byde velkommen i Viborg d. 3. oktober 2020.

På vegne af Triatlon Danmark, Sport Event Denmark, International Triathlon Union, Viborg Kommune, Outdoor Arena og Powerman Denmark

Previous reading
Postponed until autumn 2021 !
Next reading
The new bike course